Home / archiefcentraal / assendorpers hebben de bogen weer staan

assendorpers hebben de bogen weer staan

Traditioneel starten de Assendorperzotten uit Mariënheem het carnaval met een plechtigheid waarbij de bogen worden gezet bij de jeugdprins en de prins. Dat is voor veel Mariënhemers vaak ook de eerste echte gelegenheid om kennis te maken met de prinsen, maar dan moet het nog wel eerst duidelijk zijn wie zij dan wel zijn. Want anders dan voorgaande jaren komen niet allebei de prinsen uit de buurt Boetele.

Gebruikelijk is dat de jeugdprins in het B1-voetbalelftal speelt van SV Mariënheem, en tevens in de buurt Boetele woont. Nu was er dit jaar niet een dergelijke combinatie te vinden, dus werd er even afstand gedaan van de woonomgeving. Joost Fikken, inderdaad speler van de plaatselijke B1, woont aan de Essenbree en is in het dagelijks leven scholier aan het Carmel College in Raalte. Hij volgt hier de opleiding voertuigentechniek. Hobby ’s zijn sleutelen aan brommers, vissen en natuurlijk voetballen.

De prins komt dit jaar wel, zoals het hoort, uit de buurt Boetele. Prins Marcel (Boxebeld) de Eerste woont namelijk samen met zijn vrouw Jeanet en hun twee kinderen Coen en Esmee aan de Nijverdalseweg. In het dagelijks leven verdient Marcel zijn brood met postordermarkt.nl en met het Vogelpension. Verder is hij ook nog parttime in dienst als PR & Marketingmanager bij een grote tapijtfabrikant in Hasselt.

Bij het zetten van beide bogen was het dolle pret. Allereerst bij huize Fikken, waar na afloop uiteraard nog een glaasje werd gedronken op het komende carnaval. Bij de Boetelenaren aan de Nijverdalseweg was het even wachten op de prins zelf, maar werd het feest naar verluidt tot in de kleine uurtjes gevierd. Beide prinsen zijn in ieder geval helemaal klaar voor het komende carnaval, dat natuurlijk ook in het Assendorperslot goed wordt gevierd. Kijk voor een actueel programma en het laatste nieuws op www.assendorperzotten.nl.

Lees ook

Koken voor Kerels in de Mozaïek

LEMELERVELD – Er zijn nog enkele plekjes vrij voor de cursus Koken voor Kerels in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.