alle postduiven in heino zijn goedgekeurd

“Ik heb over het algemeen een goede indruk van deze groep duiven.” Keurmeester Jan Gremmen uit Deventer was vanmorgen meer dan tevreden over de inzendingen voor de tentoonstelling van de Heinose postduivenvereniging De Reisduif, die morgen van 11.00 uur tot 18.00 uur in Machinefabriek De Haan, aan het Zeegsveld 4, wordt gehouden.

Zaterdagmorgen beoordeelde de keurmeester maar liefst 145 duiven uit verschillende categorieën. Daarbij ging zijn aandacht vooral uit naar de algemene indruk van de duif (waaronder conditie), maar ook werd er gekeken of de kop mooi rond is, naar de ligging van de ogen, de verhoudingen, de veren enzovoorts. “Wat bij deze groep duiven voorop staat, is dat het natuurlijk wel échte postduiven zijn. Die vliegen veel en dat zie je natuurlijk wel aan de diertjes af. Het hoeven dus ook geen schoonheden te zijn…”

Zondag volgt de prijsuitreiking en komen de twintig leden van de Reisduif in de kantine van De Haan bij elkaar voor een gezellige nieuwjaarsreceptie. Salland Centraal komt uiteraard zo spoedig mogelijk met de uitslagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.