actie vroeg op stap naar landelijke politiek

Verzamel veertigduizend handtekeningen! Zo luidde de opdracht voor de twee Friese moeders Hannie Gorter en Myriam Loonen uit Siegerswoude. Zij maken zich sterk om jongeren tot minder diep in de nacht te laten stappen. Op hun eigen site vroegopstap.nl verzamelden zij de afgelopen tijd genoeg handtekeningen om het onderwerp in de Tweede Kamer op de agenda te krijgen. De benodigde veertigduizend krabbels zijn immers ruim gehaald, de teller staat nu op 66.000.

”Geweldig”, schrijven Hannie en Myriam op hun eigen website. “We hebben de veertigduizend binnen. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen, super bedankt! Met deze handtekeningen kunnen we een landelijk burgerinitiatief indienen in Den Haag en we zijn druk bezig dat voor elkaar te krijgen. Laten we met z’n allen doorzetten en oproepen tot het verzamelen van nog meer handtekeningen. Want hoe meer handtekeningen, hoe meer invloed we hebben op de politiek.”

De wervingsactie voor ’t zetten van een digitale krabbel wordt dus gewoon doorgezet. Vorige week plaatsten wij de oproep al van de bezorgde moeders uit het noorden van het land. Zij maken zich blijkbaar niet onterecht bezorgd, want ook steeds meer jongeren steunen het initiatief om het stappen te vervroegen. En omdat die steun – uit heel het land – zo enorm groot is, staat het onderwerp binnenkort op de landelijke politieke agenda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.