zij die er niet waren hebben wat gemist

Terwijl op de kerstmarkt in Heino de kerstliederen uit alle hoeken schalden, was er bij Podium in Heino vrijdagavond een wel zeer indrukwekkende voorstelling van Ruud Knier en Nagaru. Het programma ‘Een Kievit met kiespijn’ werd door de aanwezigen als zeer verrassend ervaren.

Ruud Knier droeg voor uit zijn luisterbundel en werd daarbij begeleid door de viermansformatie Nagaru. Nagaru komt uit het Aboriginals en betekent zien en bekijken. De groep bestaat uit Roy Kuschel (op fluit), Johnny Fransz (percussie), Bert Vonhof (didgeridoo) en gastpercussionist PéPé. De stijl van Nagaru is te typeren als wereldmuziek en was vrijdag in combinatie met de gedichten van Ruud Knier, meeslepend, intrigerend en mystiek te noemen.

Het experimentele en improviserende aspect werd niet geschuwd en dat leverde zeer verrassende taferelen op, waarbij zelfs de wijnglazen in de ritmesectie betrokken werden. De gedichten van Knier waren de ene keer beschouwend, de andere keer vanuit zijn diepste gevoel. Knier die nog maar drie maanden geleden werd getroffen door een hartstilstand, vertoonde een opmerkelijke vitaliteit.

Het was echter jammer dat er maar zo’n twintig personen bij de voorstelling aanwezig waren. Jammer dat Heino verstek liet gaan. Het was zoals een toeschouwer zei: “Zij die er niet waren, hebben wat gemist.” En zo is het maar net.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.