winters genot op bevroren boetelerveld

Op het Boetelerveld was het zondag nog aangenaam wandelen, zo blijkt wel uit de foto’s die we binnenkregen van een wandelaar. “Als gebruikelijk was ik mijn fototoestel weer vergeten, dus heb ik mooie plaatjes met mijn mobiel gemaakt”, aldus de mail, “maar volgens mij zijn ze nog mooi genoeg.”

Dat kunnen we zeker beamen. Wel een paar waarschuwingen. De Hooglanders hebben er een paar kalfjes bij lopen. Die willen ze graag beschermen. Alleen als ze beschermd moeten worden natuurlijk. Dus jaag ze de stuipen niet op het lijf.

Waarschuwing twee: Het is een moerasgebied. Daar kun je nu nog heel goed uit de voeten. Want het water is bevroren. Als de vorst echt gaat inzetten, is een rondje moeilijk te doen. Het is dun water, dus dik ijs. Vermoedelijk kun je er vandaag of morgen nog wel uit de voeten. Maar daarna, dan kun je beter je laarzen maar meenemen. Gevaarlijk is het niet, want als je door het ijs zakt, ben je na een decimeter al weer op vaste grond.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.