was het dit jaar nou echt zo warm dan

Het is winter. En dan komt het KNMI met een bericht dat 2007 afstevent op een warmterecord. Gemiddeld wordt het dit jaar 11,2 graden. En als het de komende dagen nog een beetje warmer wordt (en dat wordt ook voorspeld), kan het kwik zelfs naar een gemiddelde van 11,3 graden doorschieten.

Dat is toch mooi anderhalve graad hoger dan het gemiddelde. En als het inderdaad 11,3 wordt, dan is dat tegelijk een record. Vorig jaar was het gemiddeld 11,2 graden. Dat was toen een record. Het KNMI berekent de gemiddelde jaartemperaturen sinds 1706. Voor vorig jaar stamde het oude record uit 1990 met 10,9 graden.

Was het zo’n warm jaar dan? Dat blijkt. “Maar door een relatief natte zomer hebben mensen niet het gevoel dat het een heel warm jaar is geweest”, zegt Rob Sluijter van het KNMI. “Vooral de eerste helft van het jaar was warm. In april was er sprake van zomerse temperaturen.” Volgens ’t KNMI waren de temperaturen deze zomer overigens normaal. We zijn vandaag even buiten wezen kijken hoe lekker warm het is. We kwamen rijp aan bomen tegen. En een shovel die zout hamstert. Om strooigoed te hebben voor als het gaat sneeuwen of ijzelen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.