vol programma voor candlelight in raalte

Het is één van de gezelligste activiteiten die het ROV in de loop van het jaar (mede) organiseert: Candlelight. Het programma op zaterdag 15 december begint om 12.00 uur als de winkeliers hun kerstkramen buiten zetten. Een paar uurtjes later komt de echte kerstsfeer als de Kerstman zich met zijn lieftallige kerstdames meldt om iedereen een gezellig kerstfeest te wensen.

De activiteitencommissie van het ROV heeft voor de gehele dag muzikale ondersteuning geregeld. Om 15.00 uur begint het koor ‘Swinkling Stars’ met de eerste kerstliederen en van 18.00 tot 21.00 uur krijgt het versterking van ‘Nog Eentie en dan goa’w hen’ uit Mariënheem. Bovendien lopen er allerlei personages uit de boeken van Charles Dickens in het centrum.

De gehele dag door wordt er van alles georganiseerd. De heer Hoek is vanaf 14.00 uur aanwezig om met ezels een tocht door de straten van Raalte te maken en bij De Haenehof is een kidscorner waar beesten kunnen worden geknuffeld. De ondernemers van het ROV krijgen ook ondersteuning van Scouting Raalte, die in de avonduren aanwezig is om broodjes te bakken en Raalte op te warmen met vuurkorven.

Vanaf 17.00 uur kan er vanaf het Raalter Kulturhus een rit met een arrenslee door het centrum van Raalte worden gemaakt en om 19.00 uur start een spectaculaire lampionoptocht door de promenades. Hieraan zullen zo’n 500 (!) kinderen deelnemen, die nadien worden getrakteerd op een beker warme chocolademelk. Ook de volwassen kunnen zich uiteraard tegoed doen aan de chocolademelk, die beschikbaar wordt gesteld door het ROV.

Wie wat sterkers verlangt, kan in de ROV-tent op de Grote Markt een mok glühwein kopen. En wie liever wat hartigs tot zich neemt, kan diverse lekkernijen kopen en het is ook nog eens voor een goed doel (hulp aan Roemenië). Tot slot levert ook de Plaskerk een bijdrage. Op de Plas valt een kerststal te bewonderen en er zijn diverse activiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.