sintshowpaleis is leuk voor jong en oud

Wie naar een voorstelling van het SintShowPaleis gaat weet van tevoren eigenlijk al wel dat hij of zij goed zit. Iedere show van de Raalter theatergroep is een groot feest. Gisteren trad de groep met speciale pietenband twee maal op in het Hoftheater in Raalte. En het dak ging er af! Vele kinderen, ouders, opa’s en oma’s swingden mee op vrolijke liedjes en deuntjes en luisterden aandachtig naar een spannend sinterklaasverhaal.

De ruim anderhalf uur durende show neemt de kinderen mee in een vliegreis naar Spanje, naar het huis van Sinterklaas. Het begint buiten al, waar een verstrooide piet zijn vliegtuig niet kan vinden. Aan iedere omstander vraagt hij tevergeefs de route naar zijn vlucht richting Madrid. Die zou hij uiteindelijk niet halen, in tegenstelling tot alle aanwezigen in het Hoftheater.

Binnen nemen de hoofdpiet en de wegwijspiet je mee naar het landgoed van Sinterklaas. Dat bevindt zich kennelijk aan de Middellandse zee, want het decor is opgebouwd als een soort van strand. Met bootjes, een vuurtoren, een kade en zand. Daarin zit Sinterklaas zijn middagdutje te doen. Omdat alle kinderen geduldig zitten te wachten op wat de Sint allemaal te vertellen heeft, maken hoofd- en wegwijspiet hem maar wakker.

Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal wakker is Sinterklaas de kindervriend zoals we hem kennen. Ondersteund door de pietenband ‘Op stoom & de Schuimpjes’ haalt de goedheiligman de allerjongsten op het podium om even mee te kletsen, of om samen een liedje te zingen.

Het avontuur van de twee belangrijkste knechten van de Sint gaat ondertussen vrolijk door. Want zij worden ongewild plotseling geconfronteerd met de aanwezigheid van twee boeven, die het op de staf van Sinterklaas voorzien hebben. Met die staf kan de Sint blijkbaar al zijn cadeautjes toveren, en dat wil de bende van Kareltje natuurlijk ook wel.

Natuurlijk loopt het hele verhaal met een sisser af, maar aan onderstaande foto’s is te zien dat het voor de kleintjes op sommige momenten toch behoorlijk spannend was. Die spanning maakte echter snel plaats voor vrolijke gezichten en uitbundige opa’s en oma’s. De muziekpieten weten de juiste snaar te raken en spelen opzwepende muziek voor jong én oud.

En natuurlijk krijgt iedereen na afloop een zakje pepernoten, voordat zij afscheid nemen van die ene piet… die zijn vlucht niet heeft gehaald.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.