rafels en randen levert mooie impressies op

Het tijdelijke kunstwerk ‘Dorpsgezicht Heino 2007’ wordt nog altijd veelvuldig gebruikt door kunstenaars, schilders en vervend tekenaars. Gebruikt? Ja, het kunstwerk is in feite een uitnodiging om je licht te laten schijnen over de toekomst van Heino. Over het toekomstige dorpsgezicht.

Het kunstwerk is geïnspireerd op de tekening ‘Gezicht op het dorp Heino’ (circa 1867) van P. Visser, waarop een eenzame man in ’t veld peinzend naar de dorpsrand kijkt. De man gaf een beeld van Heino waaraan de veranderingen in het dorp sindsdien af te meten zijn. Nu kan iedereen in de huid van die man kruipen. Het initiatief is afkomstig van kunstenaarsgroep Observatorium uit Rotterdam en maakt deel uit van de fraaie tentoonstelling Rafels, randen en routes.

Al direct vanaf het begin van het project heeft schildergroep Schildervrij uit Heino zich gestort op het kunstwerk. Inmiddels zijn daar al vele tekeningen en schilderijen uit voortgekomen. Benne Solinger liet ons al eens kennis maken met zijn ideeën over de toekomst van Heino en ook de leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisschool De Gouden Emmer hebben meegedaan aan het bijzondere kunstproject.

De vrije schilders van Schildervrij werken ondertussen vrolijk door aan hun projecten. Gerard ter Haar maakte al een pentekening van maar liefst 1.80 meter breed. Joke vd Giessen schilderde het ‘Gezicht op het dorp Heino’ op een doek van zo’n 70 centimeter. Jenneken Bax en Marianne Pouw maakten al diverse tekeningen, en er is zelfs een inzending van Pouw junior. Op de foto is Klaas de Jonge bezig met zijn impressie, nog niet klaar maar al wel veelbelovend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.