medisch centrum raalte noord bijna klaar

Het aftellen is begonnen voor de zorgverleners, die zich in het gloednieuwe medisch centrum aan de Kwartel in Raalte Noord gaan vestigen. De officiële opening (vrijdag 22 februari) laat nog even op zich wachten, maar eind december is een groot deel van het nieuwbouwpand al vol in gebruik.

Het medisch centrum in Raalte Noord dat de naam ‘Het Raan’ krijgt, is een initiatief van de drie huisartsen Alder Diesch, Paul Hanssen en Wim Moors. Het plan voor een zogeheten HOED (huisartsen onder één dak) dateert al van vijf, zes jaar geleden. “Maar zo’n drie jaar terug is het echt allemaal concreet geworden”, vertelt Wim Moors. “En nu is het bijna helemaal klaar.”

Van alleen een paar huisartsen onder één dak is echter geen sprake. Het centrum wordt als het ware een ‘HOED-plus’. Naast het trio huisartsen zal het nieuwbouwpand andere disciplines herbergen. Er vestigt zich een praktijk voor kinderfysiotherapie, twee psychotherapeuten, een priklaboratorium, een tandarts en een podotherapeut in het pand.

Verder komt er ook een apotheek in het medisch centrum. Ideaal voor de cliënten, die na een bezoekje aan de huisarts of tandarts medicijnen nodig hebben. Het is dan namelijk eenvoudig om meteen even bij de apotheek binnen te stappen. “We hebben een nieuw samenwerkingsverband opgezet tussen Apotheek Salland en de Raalter Apotheek”, zegt Dirk-Jan Seckel, apotheker van de Raalter Apotheek. Daaruit ontstaat een geheel nieuwe apotheek. De huidige apotheek in Raalte Noord komt dan ook te vervallen.

Het nieuwbouwpand, met daarin vooral veel ramen, is ontworpen door de architect Cees de Bruin van architectenbureau Cor de Bruin. Het pand is ontwikkeld door Sprengenberg Vastgoed BV en gebouwd door Jansman uit Luttenberg. De officiële opening van medisch centrum ‘Het Raan’ heeft plaats op vrijdag 22 februari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.