krijgt raalte centrum aan andere kant kanaal

Raalte wil rondom het kanaal graag ingrijpende veranderingen doorvoeren. Dat is mede ingegeven omdat er nogal veel ruimte in te vullen is. Neem de grote MBI-locatie waar nu al jaren niets gebeurt. Een nieuwe fabriek zal daar wel nooit verschijnen, want het schijnt dat de grond nogal vervuild is. Geen ondernemer die zich daar aan waagt.

Raalte heeft nu drie plannen klaar liggen voor de toekomst. Het zijn denkrichtingen waarmee de politiek ‘de nieren van het volk wel eens wil proeven’. Wat vindt de Raaltenaar hoe het worden moet? Deze week werden de drie varianten gepresenteerd bij De Leeren Lampe. In één van de drie varianten moet die Raalter horecagelegenheid zelf overigens verplaast worden.

Tweehonderd Raaltenaren kwamen op de info-avond af. Van een aantal van hen kregen we de vraag of we de plattegrondjes ook niet op de site konden zetten. Zodat ze er nog eens rustig naar konden kijken. En van mensen die niet naar de avond gingen, kregen we dezelfde vraag. Dus daar gaan we. Vandaag, morgen en overmorgen presenteren we de drie varianten. Geef gerust je mening.

Variant één draagt de naam ‘Kanaal ALS centrum’. Daarin kunnen centrumvoorzieningen ook gerealiseerd worden aan ‘de overzijde’ van het kanaal, aan de Enk-kant. Met centrumvoorzieningen gaat het hier overigens om winkels en horeca. Die moeten dan worden afgewisseld met woningbouw. Ten zuiden van de Daggertsbrug zou aan weerszijden woningbouw kunnen komen. Dat is vanaf De Leeren Lampe het centrum uit. Is daar dan nog wel ruimte voor woningen? Jawel, maar dan moeten De Leeren Lampe, Van den Berg Beton, garage Pouw en het tankstation verplaatst worden naar elders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.