kerstveiling bij manege bartels groot succes

Manege Bartels in Mariënheem was afgelopen weekend weer het decor van de kerstveiling. Deze werd onder grote belangstelling voor de negende keer gehouden door Stalhouderij Meijer. De paardenveiling van met name Friese paarden werd afgewisseld met verrassende shownummers, zoals een optreden van popstar Maaike uit Raalte.

Bij de kerstveiling werd een exclusieve collectie oude en jonge Friese paarden geveild. Onder de exemplaren bevonden zich een aantal zeer spectaculaire eerste premiepaarden, interessante fokmerries en zeer aparte sportpaarden. Tevens stonden een aantal mooie recreatie- en menpaarden gestald in de stallen van de manege, welke zaterdag vanaf 15.30 uur te bezichtigen waren voor publiek. De precieze veiling begon om 19.30 uur.

Tot die tijd werden de halve finales van de Eurobottle Cup 2007 verreden, een dressuurwedstrijd voor de wat minder ervaren paarden. De jury heeft dan ook vooral gekeken of het paard aanleg heeft om in de toekomst een sportpaard te worden. Voor de deelnemers stonden er dan ook geen moeilijke onderdelen op het programma, alleen de basisgangen als de balans, het bewegingsmechanisme, elasticiteit en gehoorzaamheid werden getoetst.

Na de halve finale mochten er in totaal drie hengsten/ruinen en drie merries door naar de finale. Deze werd aan het einde van de veiling afgewerkt. Voor de kampioenen (Tiny Bosma en Judith Pietersen) bedroeg het prijzengeld maar liefst 1.000 euro. Daarnaast hebben zij voor een jaar lang de wisseltrofee in bezit. De reservekampioenen (Harmina Holwerda en Gemma Sas) kregen een cheque van 250 euro mee naar huis. Annelou de Man kreeg de aanmoedigingsprijs. Zij mag een serie privé rijlessen volgen ter waarde van 500 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.