Home / archiefcentraal / kanaal en mok werfjes als grens van centrum

kanaal en mok werfjes als grens van centrum

Wat gaat er binnen de bebouwde kom van Raalte links en rechts van ‘t Overijssels Kanaal allemaal gebeuren? De plannenmakerij is begonnen. Gisteren presenteerden we de variant, waarin het kanaal centrum van Raalte wordt. Vandaag de variant die ‘Kanaal EN centrum’ heet.

Verschil tussen die twee? Bij het ‘Kanaal ALS centrum’ krijgt Raalte ook een centrum aan de Enk-kant van het kanaal. Bij het ‘Kanaal EN centrum’, is het kanaal een opvallende grens van het centrum. Woningen moeten die grens afbakenen. Maar ook de historische MOK-werfjes van Hein Meijer worden dan betrokken in het plan. Al eerder werden daarvoor plannen ontwikkeld richting een café-restaurant met een mooi terras op water. Nu al is het een atelier. Je kunt ook andere relaties met kunst bedenken als museum of theater. Ook hier is ruimte voor woningen.

Morgen komen we met het derde plan. Variant drie heet ‘Kanaal als bijzondere uitloper’.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.