kan de kerstmarkt niet een weekend lang

Het was zaterdagavond in het centrum van Raalte net of het vrijdagavond was. Zo druk was het. Candlelight Evening is eigenlijk ook gewoon te gezellig om over te slaan. Net als de kerstmarkt overdag trouwens. Als de Raalter ondernemers op deze manier doorgaan, krijgt Raalte nog eens de allures van één van de grotere kerstmarkten. Knoop je de zondag er bij aan, zul je zien dat het zo weer volle bak wordt.

Een geslaagde opwarmer voor de Kerst dus, hoe koud het ook was. De Kerstman die vriendelijk door het dorp wandelde, de arrenslee die veel klandizie had, een tent op de Grote Markt waar gezellige glühweinmuziek vandaan kwam. Een kerstmarkt op de Plas waar het koor wat meer religieus klonk, ezeltje rijden, broodjes bakken, het sonore geluid van midwinterhoorns dat tot ver buiten Raalte droeg…

En natuurlijk de gezellige drukte ook in de winkels. Mensen namen meteen de gelegenheid nog even wat te shoppen. Voor de ondernemers is dat in directe zin van belang. Indirect is vooral van belang dat het centrum van Raalte zich met dit soort activiteiten meer en meer een volwassen uitstraling aanmeet van een koopcentrum waar het altijd gezellig is en waar je ook nog eens voor van alles terecht kunt. Salland Centraal gaat er niet over, maar het lijkt ons een onderzoek waard deze kerstmarkt uit te breiden naar vrijdagavond en zondag.

Op de kerstmarkt werd er ook gecollecteerd om een werkvakantie van Raalter jongeren naar Roemenië betaalbaar te maken. De collectanten deden als typetjes van Charles Dickens. Kleine schoffies die brutaal om geld kwamen vragen. En het heeft geholpen. De exacte cijfers zijn nog niet bekend, maar naar verluid is er meer dan 2.000 euro bij elkaar ‘geschooierd’.

Op de foto’s – van Annet van Raalten – zie je niet zoveel mensen overigens. In het donker moet je een lange sluitertijd kiezen, maar die mensen blijven natuurlijk niet zo lang stil staan. Wie er was weet hoe druk het was. Wie er niet was, ziet wat er te doen was.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.