homma wint ook crossloop in nieuw heeten

Gonny Homma heeft op Tweede Kerstdag de kerstcrossloop in Nieuw Heeten (over twaalf kilometer) op haar naam geschreven. De Heinose won anderhalve week terug ook al de crossloop in Luttenberg en gaat met twee zeges op zak aan de leiding in het Sallandscrosscircuit voor vrouwen.

Homma wordt in het klassement op de voet gevolgd door Jolien Schutte. Schutte werd in Nieuw Heeten – net als in Luttenberg – tweede. De hardloopster uit Olst kwam tijdens de kerstcrossloop in Nieuw Heeten slechts acht seconden tekort voor de zege. Het brons was op Tweede Kerstdag voor Dinie Pasman uit Holten. Zij finishte met een achterstand van ruim anderhalve minuut op winnares Gonny Homma.

Bij de heren ging de dagzege in Nieuw Heeten naar Mark Saathof uit Nijverdal. Saathof deed slechts 42 minuten en 58 seconden over het parcours van twaalf kilometer. Plaatsgenoot Jeroen Machielsen eindigde op een kleine minuut als tweede. Daarmee verstevigt Machielsen – winnaar in Luttenberg – zijn koppositie in het Sallandscrosscircuit, mede omdat Saathof niet deelneemt aan alle crosslopen in de regio. Vincent Holtmaat eiste in Nieuw Heeten de dere plaats op. De Luttenberger werd tijdens de loop in zijn eigen woonplaats ook al derde.

Zie voor alle uitslagen: staging2.sallandscrosscircuit.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.