Home / archiefcentraal / heino krijgt muziekkoepel van jan stapel

heino krijgt muziekkoepel van jan stapel

Het is de muziekkoepel met de moderne uitstraling geworden. In de Hof van Rakhorst in Heino komt het ontwerp van architect Jan Stapel uit Raalte te staan. Heino kon kiezen uit drie verschillende voorstellen.

De moderne uitstraling won het dus, een muziekkoepel waarbij het dak aan twee masten hangt. Zowel publiek als commissie ging voor deze optie, hoewel de verschillen in voorkeur erg klein waren. Op de foto zie je de tekening ervan.

Projectgroep Muziekkoepel Heino is erg ingenomen met het feit dat zoveel Heinoërs hun stem hebben uitgebracht. “Dat maakte het allemaal wel wat makkelijker”, aldus Dick te Veldhuis van de projectgroep. “Alle drie de ontwerpers hadden de woonomgeving hoog in hun vaandel staan. Ook Jan Stapel uit Raalte houdt hier terdege rekening mee. De nieuwe muziekkoepel is zeker niet een kopie van de vorige, maar heeft een eigentijdse uitstraling.”

En nu moet de financiering rondkomen. Te Veldhuis: “Alles komt nu in een stroomversnelling. Om kans te maken op de diverse subsidiebronnen, hebben we bij notaris Kappert de stichting Muziekkoepel Heino laten oprichten.” In die stichting hebben voorlopig al drie mensen zitting: Jannes Seine, Dick te Veldhuis en Flip Jonkman.

En als de koepel er straks staat? “Dan is Heino een mooi podium rijker. Een cultureel bouwwerk van een openbaar podium, waar optredens van diverse aard gegeven kunnen worden.”

Lees ook

Nomineren voor Goudhaentje weer mogelijk

RAALTE – Inwoners van de gemeente Raalte kunnen weer initiatieven of projecten nomineren voor een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.