Home / archiefcentraal / een feestmuts voor de beweegbare bruggen

een feestmuts voor de beweegbare bruggen

Het Overijssels Kanaal bestaat in 2008 maar liefst 150 jaar. Een feestjaar, vindt ook de stichting Sallandus, die pas geleden bekendmaakte zich wel een beetje met dat feest te willen bemoeien. Gelijk na eerste publicatie in de regionale media kreeg zij al de eerste reactie. Vanuit Noorwegen helemaal, want ook van daaruit wordt het nieuws uit Salland blijkbaar op de voet gevolgd.

Robert Jan Leerink uit Deventer is daar namelijk op een fjord beland en las over de plannen die Sallandus lanceerde over het feestjaar van het Overijssels Kanaal. “Een feestmuts op de nog resterende ‘beweegbare’ bruggen”, mailde Robert Jan. “Maak ze van een aluminium frame, te bekleden met kunststof, in de kleuren rood, wit, blauw en oranje.”

De nationale driekleur doet het in het buitenland altijd sterker dan thuis, blijkt maar weer. Wat zou de kleur van Salland zijn? Wat de kleur van het Overijssels Kanaal? Het zijn vragen die Sallandus bezig houdt. Net als de vraag of de bruggen in het kanaal weer beweegbaar moeten worden. Wie er wat van vindt, laat het maar weten via de website van Sallandus. Als het aan Robert Jan licht komen die bruggen wel weer in beweging, want alleen díe bruggen wil hij versierd hebben. En ’s nachts moeten ze natuurlijk verlicht.

Sallandus kreeg trouwens al meer reacties binnen na de publicaties in Stentor, Salland Centraal, Weekblad voor Salland, noem maar op. Binnenkort gaat de stichting op bezoek bij een foto-archivaris om wat oude foto’s van het kanaal op te duikelen. Ook meldde er zich al iemand met veel geschreven verhalen van vroeger. Sallandus is er benieuwd naar. Naar verhalen van kanaalbewoners, maar ook gewoon naar welke informatie er nog onder de mensen zit.

Lees ook

Kledingcheque voor kinderen van minima-ouders

RAALTE – Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen uit de gemeente Raalte krijgen ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.