Home / archiefcentraal / dat is een mooie serrestal geworden

dat is een mooie serrestal geworden

De open dag van maatschap Ogink trok zaterdagmiddag erg veel bekijks. Jong en oud vergaapten zich aan de nieuwe serrestal. Daarnaast was het gezellig kletsen in de feesttent.

Van veraf was al te zien dat aan de Overkampsweg net buiten Raalte iets bijzonders gaande was. Het weiland bij nummer 4 stond vol met auto’s. Dit deed veel mensen ook doen besluiten om eens te gaan kijken ‘want daar gebeurt iets’. Een constante stroom van mensen liep dan ook de lange oprit op, op weg naar de serrestal.

Daar kunnen we kort over zijn: Het is een mooie stal geworden. Het is niet zomaar een stal. Er heerst een bijzonder licht en luchtig leefmilieu. Uit onderzoek is gebleken dat deze twee aspecten heel belangrijk zijn voor het welzijn van de dieren. Die hadden het waarschijnlijk dan ook net zo goed naar de zin als de bezoekers van de open dag.

Van de stal gingen de meeste bezoekers door naar de ‘feesttent’. Daar was het gezellig. Er stonden stands, tafels en stoelen en je kon gratis koffie en cake krijgen. Daarnaast was het binnen natuurlijk een stuk warmer dan buiten. En daardoor werd het al snel druk en dus gezellig. Naast volwassenen waren er ook veel kleine kinderen die met de ouders mee waren en zich goed vermaakten. Op het grote erf was er voldoende ruimte om te spelen. Hoeveel mensen er door de hele dag heen waren, valt moeilijk te zeggen. Maar over belangstelling hadden ze bij de familie Ogink niet te klagen.

Maatschap Ogink in Raalte is in het voorjaar van 2007 gestart met de renovatie van een oude melkveestal uit de jaren zeventig. Deze is uiteindelijk omgetoverd naar een serrestal voor 150 koeien.

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.