bouw van woningen in wijhe kan van start

In Wijhe kan men beginnen met bouwen van ruim 110 woningen in de eerste bouwfase van het plan Noorder Koeslag. Daarvoor hebben burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe en Ed Penninks, directeur-bestuurder van Het Saalien, vandaag een overeenkomst ondertekend.

Er zijn afspraken gemaakt over de aantallen, soorten en types te bouwen woningen, de fasering van de plannen en de uiterlijke realisatiedata. In de overeenkomst zijn de wederzijdse afspraken vastgelegd, om tot een voortvarende realisatie te komen. Begin 2008 wordt gestart met de bouw van de eerste woningen, de laatste woningen zullen uiterlijk eind 2009 klaar zijn.

De plannen voor de nieuwe wijk Noorder Koeslag worden voor de inwoners van de gemeente steeds actueler en duidelijker. Tijdens de inloopavond op 19 november hebben veel mensen informatie ingewonnen over een woning in deze nieuwe wijk. De zuidwesthoek van het plan bij de rotonde Omloop/Zandhuisweg vormt het eerste deel van de bouwfase. Om snel tegemoet te komen aan de meest urgente woningbehoefte in Wijhe worden hier relatief veel woningen gerealiseerd voor ouderen en starters. In de huursfeer en ook in de goedkopere koop.

Het bestemmingsplan voor Noorder Koeslag bestaat uit twee delen: Een gedetailleerd bestemd deel aan de zuidkant met plaats voor circa 200 woningen en een globaal bestemd deel aan de noordkant met plaats voor zo’n 130 woningen en eventueel een basisschool, mocht deze in de toekomst nodig zijn. Het zuidelijke deel wordt het eerst bebouwd.

De raad heeft voor de Noorder Koeslag een beeldkwaliteitsplan vastgesteld voor de woonbebouwing en de inrichting van de woonomgeving. Dit plan komt in de plaats van de gemeentelijke welstandsnota en vormt ’t toetsingskader voor de welstandstoets. Het beeldkwaliteitsplan heeft tot doel om de ontwikkelaars en de aanstaande bewoners en hun ontwerpers met beelden en tekst te inspireren tot bouw- en inrichtingplannen met kwaliteit.

Een samenhangende vormgeving en inrichting van de omgeving afgestemd op stedenbouwkundige uitgangspunten geven de wijk een meerwaarde, ook op langere termijn. Een gedeelte van de wijk is aangewezen als welstandsvrij gebied. Hier gelden dus uitsluitend voorschriften en bepalingen uit het bestemmingsplan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.