schoorsteenbrand in woning brandweerman

Het is waarschijnlijk de nachtmerrie van elke brandweerman: Je pieper gaat en je ziet je eigen adres in het scherm staan. Dit overkwam donderdagmorgen een lid van de vrijwillige brandweer in Lemelerveld.

Uiteraard ging hij dit keer niet als een dolle naar de kazerne. Nee, heel begrijpelijk rechtstreeks naar huis. Daar bleek de brand gelukkig deels mee te vallen. Zoonlief had een onverantwoorde hoeveelheid hout in de openhaard gegooid en dit dreigde uit de hand te lopen. Ondanks dat de schoorsteen kort geleden nog geveegd was, zat er een grote prop in de inmiddels ‘beruchte knik’ van de schoorsteen.

Gelukkig was de schoorsteen bestand tegen het interne inferno en hield stand. Nadat de brandweer de schoorsteen opnieuw geveegd had, bleek wat er ondanks de professionele veegbeurt nog in de schoorsteen zat. Jan Duerink, van Sukerbiet.nl was snel ter plaatse en maakte een serie foto’s.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.