pietendag op dolfijn laat zien wat dalton is

De leerlingen van De Dolfijn hadden woensdagochtend weinig aandacht voor hun lesboek. De Heinose leerlingen van de eerste vier groepen althans, want zij hadden gisteren namelijk een heuse pietenochtend. Ook groep 8 had een pietenochtend, maar op een heel andere manier. De oudste leerlingen van de school hadden namelijk de ochtend voor de jongsten georganiseerd. En dat is precies waar de Nederlandse Dalton Vereniging voor staat.

Het was de ultieme manier om te laten zien hoe samenwerken en verantwoordelijkheid nemen kunnen worden geleerd op school. Hans Wenke, supervisor van het daltononderwijs, viel dan ook met zijn neus in de boter toen hij ’s ochtends kwam kijken hoever De Dolfijn is in haar ontwikkeling met het daltononderwijs. De basisschool is sinds enige tijd een zogenaamde daltonschool, waar zorg voor elkaar, samenwerking en zelfstandigheid centraal staan.

Groep 8 had verschilllende leuke activiteiten voor de kinderen bedacht waarmee ze een pietendiploma konden verdienen en aan het eind van de ochtend natuurlijk een veer voor op hun zelfgemaakte muts. Er werd gegymd, geschminkt, gedanst, een quiz gespeeld, pepernoten gebakken, geknutseld, voorgelezen of een spel gedaan.

Groep 3 en 4 hadden ook een pietenochtend, die door de eigen leerkrachten was georganiseerd. Ook daar was het erg gezellig en werd er onder andere geknutseld, spelletjes gespeeld of een muziekquiz gedaan. Een leuke, gezellige, leerzame en intensieve ochtend voor allemaal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.