krijgen we nu wel of juist geen superstorm

Heel Nederland is deze week in de ban van de ‘superstorm’, die door weerdeskundige Piers Cobijn voor eind november wordt voorspeld. Corbijn schat de kans dat de storm over Nederland trekt op 80 procent en houdt ook rekening met tornado’s.

De Friese weerman Piet Paulusma vindt Corbijns voorspelling belangwekkend genoeg om over te nemen. Het KNMI reageert tegenstrijdig, door het bericht over een superstorm paniekzaaierij en bangmakerij te noemen. De vraag die blijft staan: Krijgen we nu wel of geen ‘superstorm’? We wachten het maar rustig af. Over een paar weken weten we meer!

Wat we nu overigens wel zeker weten, is dat de toenemende wind van de afgelopen dagen zorgt voor fraaie herfstachtige taferelen. Kunstenares Marjo Potma uit Heino trok er met haar fototoestel op uit en stuurde ons wéér een serie werkelijk schitterende foto’s. De herfstplaten zijn gemaakt op landgoed Den Alerdinck, tussen Heino en Laag Zuthem. Kijk en geniet zelf van de bijgevoegde fotoreportage. Voor meer werk van Marjo, zie: staging2.marjopotma.nl.

Meer foto's