kind sint en pieten genieten van intocht

Een paar uurtjes later werd de Sint alweer door honderden kinderen feestelijk onthaald bij Hotel de Zwaan in Raalte. Niet alleen kinderen genoten, ook de goedheiligman gaf aan zich uitstekend vermaakt te hebben.

Daar kwam de Sint op zijn paard aanrijden vergezeld door talloze pieten. Gillende kinderen waren het gevolg. Wonderbaarlijk snel bereikte Sinterklaas het podium waar allereerst burgemeester Pieter van Veen het woord nam. Hij benadrukte dat het een hele knappe prestatie was dat de Sint hier was, want de zee was ‘ruw en gevaarlijk, bovendien stond er een sterke wind’.

Alles leek voorspoedig te gaan, tot twee boeven roet in het eten gooiden. Zij hadden het boek van Sinterklaas gestolen. Toen de pieten dit ontdekten verschenen de twee schurken op het balkon van De Zwaan. Ze wilden losgeld in ruil voor het boek. Dit gebeurde, maar in de koffer waarin geld behoorde te zitten zat een bommetje. Vervolgens konden de bewakingspieten onder het geluid van gillende sirenes het duo oppakken.

Een rondtocht door Raalte centrum volgde en er werd afgesloten met een heuse balkonscène. ‘Dag Sinterklaasje’ klonk en vervolgens verdween de Sint weer. Hij heeft natuurlijk een drukke dag. Toch wilde hij nog even reageren. Hij vond het geweldig. “Prachtige kinderen heeft Raalte. Het is toch geweldig als je die glinstering in de ogen ziet en ze zoveel plezier ziet hebben. Alle ouders moeten erg trots zijn en de kinderen gaan een mooie tijd tegemoet.” En nu de schoen zetten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.