horizon mag bouwen op locatie oude mavo

Er wordt steeds meer duidelijk over de grote nieuwbouw van De Horizon op de plek van de oude Mavo aan de Monumentstraat in Raalte. In april dit jaar reageerde de gemeenteraad enthousiast op de plannen van wethouder Jos Elsof en verzocht hem er zelfs haast mee te maken. Nu, een half jaar later, is de kogel door de kerk. Op de locatie van de voormalige Mavo komt het nieuwe gebouw van De Horizon.

De schoolgebouwen tussen de Monumentstraat, Zwolsestraat en het gemeentehuis staan al enige tijd leeg. Het hele gebied krijgt een nieuwe invulling, zo heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Naast de nieuwbouw van De Horizon, met een gymzaal en een expertisecentrum, is er ook ruimte voor vijf woningen aan de Monumentstraat en gestapelde woningbouw aan de Zwolsestraat.

Op het ontwerp van het plangebied (zie illustratie) staat de nieuwe speciale basisschool De Horizon met rood gemarkeerd. Het huidige gebouw wordt afgebroken voor nieuwbouw. Wellicht blijft er nog een vleugel staan. Deze zal dan dienst gaan doen als expertisecentrum. Dat is een voorziening waar professionele instanties die de ontwikkeling van kinderen volgen en begeleiden, gehuisvest zijn. In de nu volgende fase moet concreet zijn welke functies welke gebouwen precies gaan krijgen.

De bouw van de nieuwe speciale basisschool is in handen van de Stichting Christelijk Onderwijs Salland (SCOS). Dat is de gemeente met de stichting overeengekomen. SCOS is hiermee verantwoordelijk voor de verdere uitwerking van het aangewezen gebied. Daarbij houdt het rekening met verschillende aspecten, zoals parkeren, bouwhoogte en oriëntatie van het speelterrein. Halverwege december worden de definitieve randvoorwaarden voor het ontwerp geformuleerd.

Wat betreft de woningbouwplannen neemt de gemeente Raalte zelf haar verantwoordelijkheid. De ontwerpfase voor de vijf woningen aan de Monumentstraat en de gestapelde woningbouw op de plek van de vroegere huishoudschool aan de Zwolsestraat gaat vermoedelijk een half jaar in beslag nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.