hans nijboer benoemd tot erelid van rohda

Tijdens de ledenvergadering van Rohda Raalte is voorzitter Harry Paauw unaniem herkozen voor een nieuwe termijn van drie jaar. Dat is logisch want er waren immers geen tegenkandidaten. Zo mag ook Harry Lokate nog drie jaar langer in het bestuur van de voetbalclub blijven. Willy van Tongeren had eerder al besloten zijn functie na acht jaar neer te leggen. Henk Vleems mag sinds gisteravond op zijn stoel plaatsnemen.

Het meest bijzondere moment tijdens de ledenvergadering was echter de speciale toespraak die de inmiddels herkozen voorzitter hield voor Hans Nijboer. Na een meningsverschil moest Mister Rohda, zoals hij gisteren werd genoemd, afgelopen zomer vertrekken bij de club uit Raalte. Naar eigen zeggen heeft hij ‘de bons gekregen’. Daarom was het zo bijzonder dat Nijboer een eervolle vermelding kreeg op de ALV van zijn Rohda.

Het bleef niet alleen bij die eervolle vermelding. Met algemene stemmen aanvaard: Hans Nijboer is benoemd tot erelid van Rohda. Een beetje bijzonder dus, want het afscheid was niet vlekkeloos verlopen. Toch heeft de club zijn werkzaamheden beloond met het erelidmaatschap. Dat het afscheid hem pijn heeft gedaan bleek ook gisteren tijdens zijn toespraak na de onderscheiding. “Een bestuur moet zo veel beslissingen nemen, dat daar soms een verkeerde tussen zit, het zij ze vergeven.”

Nijboer was inhoudelijk de drijvende kracht achter de Rinus Michels Award, een beloning die Rohda enkele jaren terug kreeg voor de goed opgezette jeugdopleiding. Nijboer was verder betrokken bij de oprichting van clubblad De Bult en genoot verder een enorm netwerk. Daar plukte Rohda de vruchten van. Tot slot was hij tevens bekend vanwege zijn vocale stemverheffing die je over het hele sportcomplex kon horen.

Bij Helios in Deventer is die stem nu te horen. Hans Nijboer krijgt daar de kans zijn jeugdbeleid-visie te ontplooien. Organisatorisch is dat een flinke stap terug, maar tegelijk is het ook een flinke uitdaging, omdat hij daardoor de stempel kan afdrukken die hij bij Rohda Raalte ook wilde neerzetten.

Dat Hans Nijboer ook een gevoelig mens is, bleek wel uit zijn toespraak. Hij kwam kort nadat hem de mooie speld van het erelidmaatschap was opgespeld, moeizaam uit zijn woorden. Er lijkt geen twijfel over te bestaan dat Nijboer ooit nog wel weer terug zal keren in een functie binnen Rohda Raalte. De eerste stap daartoe zette hij gisteren zelf al. Hij gaf als afscheid een cadeau met inhoud aan de supportersvereniging.

In de enveloppe zat een bijdrage voor de aanschaf van een pannakooi voor de jeugd. In die kooi kan de jeugd lekker werken aan technisch voetbal, waardoor het met de jeugdteams uiteindelijk wel weer goed komt. Want dat baart Nijboer wel een beetje zorgen, het blijft immers een beetje zijn kindje. “Tom Bloo wordt dan gekoesterd. Maar ik zie het als een zwaluw”, sprak Nijboer. “En één zwaluw maakt nog geen zomer. Tom zal een trekvogel blijken. Die gaat Rohda verlaten en wordt prof.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.