gemeentelijke opknapbeurt voor vijf bruggen

De gemeente Raalte gaat vijf bruggen van het Overijssels Kanaal in oude staat herstellen. Daarbij krijgt het steun van de provincie Overijssel in de vorm van een flinke subsidie. De bruggen worden gestraald en opnieuw geschilderd. Daarbij krijgen zij weer hun oorspronkelijke groene kleur terug.

Hoewel de Enkbrug en de Daggertsbrug inmiddels al vijf jaar op de gemeentelijke monumentenlijst staan, werden deze niet onderhouden. Dat komt doordat de gemeente telkens andere prioriteiten stelde. Nu wil het zijn dat het Overijssels Kanaal volgend jaar 150 jaar bestaat, dus wordt dit aangegrepen om de werkzaamheden maar direct groots aan te pakken. Met financiële steun van de provincie.

”Toegegeven, het komt de gemeente wel goed uit dat het kanaal volgend jaar haar jubileum viert”, zegt wethouder Ben Haarman. “We waren sowieso al wel van plan om de bruggen op te knappen, maar toen de provincie bij ons aanklopte met hetzelfde idee kwam dat goed uit. De gemeente gaat de bruggen opknappen en renoveren, de provincie steunt ons daarin middels een subsidie voor vijftig procent van de kosten.”

Naast de Enkbrug en de Daggertsbrug in Raalte worden ook de Weseperbrug, de Spekschatebrug en de Zonnenbergerbrug bij Heeten opgeknapt. De kanaalbruggen krijgen niet alleen hun oude groene kleur terug, maar aanpassingen die in de loop van de jaren zijn gedaan worden weer ongedaan gemaakt. Zo verdwijnt het aangelegde voetpad op de Daggertsbrug, om de oude stijl zo volledig mogelijk tot uiting te laten komen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.