gemeente ontvouwt plannen voor hofterrein

De gemeente Raalte wil zo snel mogelijk na de sloop van de gebouwen rond het Hoftheater starten met de herontwikkeling van het gebied. Het theater zelf blijft bestaan met enkele stukken groen, maar verder zal de Zwolse Poort kaal worden opgeleverd aan de gemeente. De zorgfunctie van de Franciscushof zal eind 2008 verhuizen naar Zwolle. Op die locatie komt een woonwijk.

Een bijzondere woonwijk wel te verstaan, waarbij het groene karakter van het plangebied en de directe omgeving nadrukkelijk wordt ingezet als kwaliteitsdrager. Voor de toekomstige bewoners én voor alle andere Raaltenaren.

Om in 2008 te kunnen starten met de herontwikkeling van de Franciscushof, werkt de gemeente Raalte sinds begin 2006 aan een ontwikkelvisie voor het gebied. In een interactief planproces zijn op verschillende momenten zowel belanghebbenden en deskundigen, als bewoners geïnformeerd. Die visie is nu door de gemeente vrijgegeven.

In de plannen voor de nieuwe woonwijk wordt duidelijk dat er verschillende soorten hofjes zullen worden gecreëerd en dat er inderdaad, zoals gesteld, veel groen in de wijk zal komen. Het is een ruim opgezette wijk met veel ruimte voor natuur. Tevens wordt de indruk gewekt dat er een plas of ven gaat worden aangelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.