geklieder met jam en appelstroop op school

Gisteren schreven we al over de verse bolletjes op basisschool De Schutse in Raalte, maar ook Daltonschool De Ieme had gisteren een leuke en gezellige ochtend. De Ieme is namelijk een van de vijf scholen uit Raalte die deze week aandacht schenken aan het belang van een goed ontbijt voordat je naar school gaat. In het kader van het Nationale Schoolontbijt werd er op school ontbeten, van jong tot oud.

“Het gezamenlijk ontbijten was een groot succes”, vertelt Marlous Haarsman. “Bakker Jorink was er ook en groep 8 kreeg wethouder Ben Haarman aan het ontbijt, in ochtendjas!” De kleuters kregen bezoek van Bakker Jorink. Er waren verse bolletjes van de bakker, jam, appelstroop, smeerkaas en heel veel kleine pakjes hagelslag. Ook was er voor iedereen een gekookt eitje en een pakje drinkyoghurt of chocolademelk.

Het Nationaal Schoolontbijt is er om de kinderen bewust te maken dat een goed ontbijt helpt bij het beter presteren op school. Daarnaast draagt deelname ook bij aan een goed doel. Per school maakt de school 25 eurocent over aan de Johan Cruyff Foundation, die zich inzet voor sportprojecten voor de jeugd. Stichting Bakkerij Imago en het voorlichtingsbureau Brood zijn de initiatiefnemers van de landelijke ontbijtdag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.