gebroeders ruiter op herhaling met woii kist

Echte doorzetters zijn Bertus en Paul Ruiter uit Heeten. Maar het is ook de hobby die ervoor zorgt dat ze een hernieuwde poging gaan wagen de Focke Wulf 190, in de 2e wereldoorlog gebruikt als jachtvliegtuig en bommenwerper, de lucht in te krijgen. Dit mislukte op 29 oktober door koelproblemen. “Binnen een weekje moet het klaar zijn.”

Paul Ruiter klinkt opgewekt aan de telefoon. “Het probleem was de koeling. En daar zijn we dan ook erg druk mee geweest, maar het is nu denk ik nog een kwestie van een week en dan is het klaar.” Hij snapt het nog steeds niet helemaal. “De koeling raakte oververhit, terwijl de koeling die wij hadden er bekend om staat dat ie niet oververhit kan raken.” Met enkele aanpassingen lijkt de koeling nu wel geschikt voor een vlucht.

Een datum is moeilijk om uit te kiezen. Er wordt gewoon gekeken wanneer het mooi weer is. “Momenteel zijn we rustig en relaxt, een soort winterstandmodus zeg maar. We zoeken gewoon een mooie dag uit.” Verder is er genoeg te doen voor Paul. “Zo ben ik thuis bezig met een hele eigen motorfiets. Helemaal vanaf het begin, dus vanaf de eerste bout, tot het eind. Maar daar ben ik nog maar net mee begonnen.”

De Focke Wulf 190 was tijdens de oorlog een jachtvliegtuig en bommenwerper. Acht jaar lang hebben de broers gebouwd aan een replica. Het slurpte veel van hun vrije tijd op. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat het vliegtuig niet van de grond kwam. Maar nu komt er dus een hernieuwde poging. We zijn zeer benieuwd naar het resultaat en hopen natuurlijk tevens op een geslaagde poging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.