ellen en yvette treffen slang op hun pad

Begin november kregen we voor het laatst een bericht van onze India-gangers Ellen Marsch en Yvette van de Riet. Maar vandaag kwam er weer een mail binnen van de dames, die weer een paar weken reizen door het grote India erop hebben zitten. Uiteraard hebben ze daarin opnieuw veel beleefd.

“Hallo! Nou, die stapavond waarover ik de vorige keer vertelde was niet echt heel boeiend! Het was een beetje een donkere tent en het gezelschap was ook niet echt om over naar huis te schrijven… Daarentegen zitten we nu op een plek waar we echt heel goed uit kunnen gaan, tot in de late uurtjes! We zijn nu in Goa, een staat die bekend staat om de goede stapavonden.”

“Hiervoor zijn we nog naar de Jog Falls geweest. Dit zijn een aantal hoge watervallen, maar omdat de Moesson (natte tijd, red.) daar al over is, waren ze niet heel indrukwekkend om te zien. Desondanks was het wel een hele mooie omgeving. Toen we daar rondliepen hebben we ook voor het eerst een slang gezien. Hij was best groot, maar gelukkig werden we van te voren gewaarschuwd dat hij voor ons op het pad kroop. Anders was ik me waarschijnlijk echt dood geschrokken!”

“Voor de watervallen waren we in Gokarna, een hele rustige plek, maar voor ons iets te rustig. Er waren vooral hippies daar en je kon eigenlijk alleen maar op het strand liggen. Op zich ook leuk, maar dat heb je hier na één dag ook wel gezien. Ook zijn we nog in Hampi geweest. Dit was echt een hele leuke plaats. Er zijn daar meer dan 2.000 oude tempels teruggevonden. We hebben twee dagdelen een gids gehad daar, die ons heeft rondgeleid. Dit was wel echt indrukwekkend en mooi om allemaal te zien. Ik heb van alles weer wat foto’s meegestuurd, dus die moeten jullie maar bekijken.”

“Dit is in vogelvlucht even wat we de afgelopen anderhalve week hebben gedaan. Aankomende vrijdag gaan we met de trein naar Mumbai, een hele grote stad. Hier wonen meer dan twintig miljoen mensen, dus echt druk. We hebben een aantal jongens met stappen leren kennen (zie de foto’s voor tante Marianne en ome Jan. haha), die ons daar gaan rondleiden als het goed is. Dat beloofd weer wat.”

“Daarna gaan we naar Gujarat en Rajastan, twee andere staten van India, en daar willen we bijvoorbeeld de woestijn in en zoutvlaktes gaan bekijken. In de laatste anderhalve week gaan we nog naar de Taj Mahal en Varanassi en uiteindelijk via Dehli weer naar huis… We hebben dus nog heel wat dingen te doen en plekken te bezichtigen, maar daarvoor zijn we ook hier. Tot snel!”

Kijk voor meer nieuwe foto’s ook op mijnalbum.nl. De inlognaam is marschellen@hotmail.com en het wachtwoord elleninindia.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.