eerste kabel zuidwijklaan al bijna in de grond

Het kan heel snel gaan! Zo is er sprake van grote vertraging. Vervolgens worden er een paar vragen over gesteld tijdens de raadsvergadering (vorige week donderdag). En een week later staan de eerste arbeiders al in het veld. Het gaat hier natuurlijk om de aanleg van het restant van de Burgemeester Zuidwijklaan in Raalte Noord.

De aanleg van een enorm grote glasvezelkabel aan de uiteinden van de Burgemeester Zuidwijklaan is vanmorgen begonnen. Een graafmachine trof de voorbereidende werkzaamheden. Vanuit de twee zijden wordt er in de loop van de komende dagen verticaal een glasvezel geboord naar het midden. Vanaf de kant van de Sallandse Poort zijn ze vanochtend begonnen. Bij de bestaande rotonde in de Burgemeester Zuidwijklaan wordt het werk later opgepakt. In het midden komt een las. Dus is het wel handig als de uiteinden daar een beetje dicht bij elkaar uit het boorgat komen. Daarom zijn er op het grasland witte lijnen gekalkt.

Daarmee zijn de feitelijke werkzaamheden begonnen om het verbindende stuk in de Burgemeester Zuidwijklaan aan te leggen. Als dat een keer klaar is krijgt Raalte Noord ‘eindelijk’ een goede tweede verbinding de fraaie wijk uit. Eindelijk, want er werd op woensdag 13 juni van dit jaar al een overeenkomst getekend. En in die overeenkomst was het op korte termijn afronden van de Burgemeester Zuidwijklaan één van de belangrijkste afspraken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.