adrie van der poel spreekt dus gepaste stilte

Van de wielersport wordt vaak gezegd, dat het dé sport is van de strijd tegen de elementen. Vanmiddag op het Carmel Wielerpark van CRT Raalte streden de deelnemers, van de Rabo-wielerclinic met Adrie van der Poel, vooral tegen het weer.

Wind, regen, zon en hagel. Alles kwam zo’n beetje voorbij. Voor wielrennen geen ideale omstandigheden, maar voor veldrijden daarentegen prima! Modder is veldrijders absoluut niet vreemd en zeker oud-wereldkampioen Van der Poel niet. De aanwezigen hingen vanmiddag dan ook angstvallig stil aan zijn lip. Alles wat Van der Poel vertelde werd als zoete koek geslikt. En terecht…

Wielerdier Van der Poel grossierde in ereplaatsen in belangrijke wedstrijden, onder andere tweede bij het wereldkampioenschap op de weg in het jaar 1983 en maar liefst vijf tweede plaatsen bij de wereldkampioenschappen veldrijden. Hij bouwde desondanks een imposante carrière op met zes klassiekeroverwinningen, nog twee Touretappes en het wereldkampioenschap veldrijden in ’96.

De wielerclinic met Adrie van der Poel maakte onderdeel uit van de Week van de Zorg. De Week van de Zorg is een initiatief van Salland Verzekeringen, die de afgelopen week tal van activiteiten heeft georganiseerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.