tessa was beter maar jansen is best

En toen won Maaike So You Wannabe a Popstar ook nog. Ze is de nieuwe Popstar van SBS6. In het rijtje van goed beter best, was Tessa beter, maar Maaike best. Dat vond de jury. Dat vond ook het publiek in Studio 22. Maar er schijnen ook miljoenen SMS’jes vanuit het hele land binnen gekomen te zijn. Die stemden Maaike ook naar boven Tessa.

Dat publiek werd door SBS6 het geld uit de zak geklopt door twee keer een tactische tussenstand door te geven. De ene keer stond Maaike drie procent voor. De andere keer lag Maaike drie procent voor. Dus moest er vanuit beide kampen flink gebeld worden om de juiste winnaar te krijgen. En toen de meiden hun aankomende hit ten gehore hadden gebracht, deed de jury er nog een stapje bovenop: ze waren beiden even goed. Voorstel: er moest maar eens een onderzoekje komen naar de advocaat die in de gaten houdt hoe de telefoontjes en SMS’jes bij dit soort spelletjes wordt geteld.

‘Don’t look for me’ is de single waarmee Maaike de hitlijsten gaat bestormen. Ze zong het vanavond voor het eerst. Het is al te downloaden op de site van SBS6. En het lijkt, dat we haar ook niet echt in de gaten hoeven houden. Die komt er wel.

Eigenlijk moet dit stukje natuurlijk over de zangtalenten van Maaike en Tessa gaan. Maar dat lag zo dicht bij elkaar en we zijn er nu al zo veel maanden mee bezig, dat we vanzelf in de randen van het programma So You Wannabe a Popstar terecht komen. Mooi moment was een van de schakelingen naar de feesttent in Raalte centrum. Gerard Joling: “Gaan we naar de burgemeester in Raalte.” Krijgen we de kroegbaas van een van de café’s op de Grote Markt in beeld die doodleuk een oproep doet op Maaike te stemmen. Burgemeester zijn – zo blijkt maar weer – is niet zo moelijk. Ook niet in Raalte.

Daarmee zit het er voor het publiek dus op. Wie de komende maand niet weet hoe het SMS-tegoed op te krijgen, kan natuurlijk nog meedoen met de sterren die op het ijs dansen. Maar ja, daar doet geen Sallander mee. Voor Maaike gaat het echter nu allemaal pas beginnen.

De plichtplegingen in het centrum van Raalte zijn morgen nog maar het begin voor Maaike. Ze zal weinig rust krijgen. Want het gewonnen platencontract brengt verplichtingen met zich mee. Ze zal geleefd gaan worden. We hopen dat dat goed gaat. Succes.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.