sloop van european care hotel in volle gang

Het European Care Hotel in Heino wordt momenteel met de grond gelijkgemaakt. Althans, een deel van het complex wordt gesloopt om plaats te maken voor maar liefst 22 nieuwe zorgappartementen, aangrenzend aan het hoofdgebouw. Er komen in totaal vijf verschillende types zorgappartementen op drie woonlagen, die eind 2008 gereed moeten zijn.

Het had nogal wat voeten in aarde, maar inmiddels is de slopershamer ook al aan het werk geweest. Na jarenlange procedures en aanvraag van vergunningen kreeg het European Care Hotel uiteindelijk groen licht om nieuwe appartementen te bouwen. De huisjes die vroeger behoorden onder het bejaardentehuis ‘De Maat’ dateerden al van 1950, en waren nodig aan vervanging toe. De meeste huisjes stonden dan ook al enige tijd leeg.

Een groot probleem voor er begonnen kon worden met de sloop van de huisjes was de aanwezigheid van grote hoeveelheden asbest. Aan het einde van week 42 was dit obstakel overwonnen en kon men definitief beginnen met de sloop. De huisjes zelf zijn niet veel meer waard en worden zodoende volledig afgebroken. Enkel de stenen zullen worden hergebruikt als (erf)verharding voor particulieren of wegenbouwers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.