oversteek naar noordzijde van station passe

Er komt definitief geen extra oversteekpad naar de noordzijde van het treinspoor in Raalte, om aan die kant van het spoor nieuwe fietsenstallingen te creëren. Die nieuwe fietsenstallingen – op welke plek dan ook – zijn dringend nodig, want de chaos met rondslingerende fietsen groeit met de dag bij het station.

De gemeente Raalte is in samenwerking met de NS, Prorail en Connexxion al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van een plan, waarin het aantal auto- en fietsparkeerplaatsen flink wordt uitgebreid. “Hierbij richten we ons alleen op het gebied dat ten zuiden van het spoor is gelegen. Het realiseren van een extra oversteekpad naar de noordzijde van het station is dus verlaten”, aldus gemeentewoordvoerder Marc Slagter.

Met het wegvallen van de optie aan de noordzijde van het spoor, lijkt er nu nog maar één locatie denkbaar. Juist, het al eerder geopperde idee van ProRail. ProRail had – in mei 2007 – bedacht dat het stukje groen rechts naast het station (als je er voor staat) mooi geschikt is voor fietsenstallingen. De hoofdvraag is nu: Hoe lang gaat dit allemaal nog duren?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.