nog twee weken werken en dan rondreizen

Het aftellen is begonnen voor onze India-gangers Ellen Marsch en Yvette van de Riet. De twee meiden hebben nog twee weken te gaan op school en trekken daarna het grote India als toeristen door. Hieronder weer een verslag van de afgelopen week.

“Hallo allemaal! Hoe gaat het in Nederland? Hier gaat alles goed. We hebben al weer veel gedaan sinds de laatste keer dat ik wat heb geschreven. We zijn met de kinderen van school naar het zwembad geweest en naar de bioscoop, wat ze helemaal geweldig vonden! Ze bleven maar zeggen: Thank you sister! Ook zijn we naar de speeltuin geweest en naar het strand.”

“De school is nu al weer anderhalve week begonnen en het grootste deel daarvan zijn we bezig geweest met inkopen doen voor de kinderen, met het geld dat we hebben ingezameld. Het kost zoveel tijd, omdat hier alles in overleg met iedereen moet. Eerst moeten we de rector om toestemming vragen, daarna de vice-rector en daarna nog de directeur.

“Het probleem is namelijk: Als we dat niet doen, dan bestaat de kans dat de spullen niet worden gebruikt. Dat is zo anders dan in Nederland! Het kopen van spullen is één ding, maar daarna moet je zelf ook helemaal een systeem bedenken zodat het ook op de goede en meest efficiënte manier wordt gebruikt. Maar goed, we hebben het er voor over…”

“Donderdagnacht zijn we met de nachttrein vertrokken naar Rameswaram, een plaats in Tamil Nadu, dat als het ware een slurf vormt aan de oostkust van India. Deze slurf reikt richting Sri Lanka. Toen we de trein zagen, dachten we: Oh God, moeten we hier een hele nacht in verblijven? We sliepen echt letterlijk tussen de Indiërs en af en toe kwam er ook een muis om de hoek kijken. Toch maak ik me daar hier totaal niet druk om, het hoort erbij.”

“In de plaats zelf werden we welkom geheten door een zuster van Don Bosco en haar huisbaas heeft ons die dag rondgeleid. We hebben een tien kilometer lange strandwandeling gemaakt, naar een dorp dat in 1964 door een cycloon totaal is verwoest. Er zijn nu alleen nog restanten te zien. De omgeving daar was echt te mooi voor woorden! Jullie moeten maar de foto’s bekijken, dan snap je wat ik bedoel!”

’s Middags zijn we naar een grote tempel geweest, die de op drie na grootste zuilengalerij van Azië heeft. Toch lijken alle tempels hier best wel op elkaar, maar het was wederom heel mooi om mee te maken. Nou, nog twee weken te gaan op school en daarna begint het reizen… spannend! Ik hou jullie op de hoogte!”

Liefs Ellen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.