Home / archiefcentraal / nog geen speeltijd voor sharina van dort

nog geen speeltijd voor sharina van dort

Sharina van Dort had gisteravond graag al wat speelminuten gemaakt voor Oranje, maar de Kwiek-speelster moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Voor Van Dort was het haar eerste handbalinterland, een oefenduel tussen Nederland en Japan. In een overvolle Sporthal Tijenraan boekten de Oranje dames een nipte zege: 32-29.

Het oefenduel in Raalte diende als voorbereiding op het Holland Toernooi in Rotterdam, dat komend weekeinde wordt gespeeld. Nederland is daarin wederom gekoppeld aan Japan, alsmede Polen en IJsland. Of Sharina van Dort tijdens dat toernooi wel speelminuten krijgt lijkt aannemelijk. Tot die tijd geniet ze in elk geval van iedere minuut dat ze deel uitmaakt van de A-selectie.

“Natuurlijk is het jammer dat ik niet gespeeld heb”, sprak Van Dort na afloop tegen De Stentor. “Maar dat ik al op de bank mocht zitten was super. Het is een snuffelstage en toen ik hoorde dat ik bij de groep zat vond ik het al prachtig.” Bovendien werd ze in het zonnetje gezet door haar vroegere handbalvereniging uit Wijhe, voorafgaand aan de interland mocht ze voor eigen publiek een bos bloemen in ontvangst nemen.

Lees ook

Waterschap geeft minder uit door corona en droogte

ZWOLLE – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaf vorig jaar bijna zeven miljoen euro minder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.