maaike kan de finale maar beter verliezen

Wat moet Maaike zaterdag van de finale verwachten? “Winnen”, riepen de fans in studio 22 van het Media Park afgelopen zaterdag na de sing-off. “Maar dan moet ze zich zelf wel begeleiden op piano. Want daarmee maakt ze de meeste indruk. “Iek kraaig er kiepenvel van”, had jurylid Marc het omschreven. Wilde hij er vrijdag nog een 12 voor geven, zaterdag zat hij al op een 15.

Al dat publiek uit Salland heeft Maaike trouwens niet zien zingen zaterdag. Dat was vrijdag al lang opgenomen. Alleen de nabeschouwing met de jury was live. Maaike, had (net als Willem, Tessa, Tim, de zangcoach en – nog gekker – een kabelsjouwer van SBS6 met een pruik op) wel vóór de uitzending kort een optredentje gegeven. Maar dat was vooral om het wachtende publiek om te toveren tot een applausmachine.

“Als ik zo doe met m’n handen moeten jullie allemaal gaan staan en ik geef ook wel weer aan wanneer jullie weer kunnen gaan zitten. Wat een fantastisch publiek zijn jullie. Wat kunnen jullie hard applaudisseren. En dan denken jullie natuurlijk dat ik dat iedere week zag, dat is ook zo”, aldus de applaus-aangever die zich floormanager mag noemen.

Van zingen hebben we zaterdag dus niet veel meegekregen. Maar we hadden wel genoeg te kijken. Zo konden we de opnames van vrijdag wel meekijken terwijl ze zogenaamd live werden uitgezonden. Op één van de foto’s zie je Maaike zelf ook meekijken naar zichzelf.

Dan komende zaterdag! Gaat Maaike winnen? De vraag is hoe ze haar carrière het best kan voortzetten. En daar hoorden we in Studio 22 ook wel een interessante theorie over: “Niet winnen. Want dan heb je geen platencontract en dus geen verplichtingen. Kijk nu toch welke malle liedjes Eric Hulzebosch staat te zingen met Maud. Die moet toch een heel ander repertoire doen?”

Daar zit wel wat in. Dat platencontract is natuurlijk geen cadeautje voor de winnaar, maar de kip met de gouden eieren voor wie hem weggeeft. De winnende artiest wordt aan regeltjes gebonden. De verliezend finalist is ook landelijk bekend geworden, maar heeft de handen vrij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.