jarno jonker eindigt derde bij onk classics

Jarno Jonker van Becks Motoren uit Wijhe is zondag op de Duitse Hockenheimring zesde geworden in de ONK Classic Races. De Deventer motorcoureur zorgde met die klassering voor een derde plaats in het eindklassement. Een puike prestatie voor zowel rijder als team, dat pas voor het tweede seizoen actief is bij de Classic Races.

Het weekend begon voor Jonker nog niet zo goed. Op het voor hem nieuwe circuit kwam zijn motor niet ongeschonden uit de eerste trainingssessie. Na elf ronden moest de Deventenaar zijn motor terug de pitstraat insturen met een lekke klepdeksel pakking. Desondanks wist Jonker op vrijdag toch de vijfde tijd te noteren.

De training op zaterdagochtend verliep daarna ook niet helemaal naar wens. “Na zeven ronden kwam Jarno niet meer door, maar wij hadden geen idee wat er aan de hand was”, vertelt teamleider Jan Beck. “Na de training kwam de bezemwagen binnen en daar stond hij in met de BMW. Gelukkig niet gevallen en de motor konden we snel weer repareren. Op zondag hebben we uit voorzorg de hele motor nog maar eens nagelopen.”

Op zondag zat het de formatie uit Wijhe duidelijk wat meer mee. Startende vanaf de vijfde positie moest Jonker zijn derde plek in het klassement verdedigen. De motor hield, in tegenstelling tot eerder dit weekend, tijdens de race wel stand en Jonker finishte uiteindelijk op een zesde plaats. “Daarmee zijn we mooi op de derde plaats in het klassement geëindigd”, aldus Beck. “Het was een prachtig seizoen waar we met het hele team veel plezier aan hebben beleefd.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.