heino ten voeten uit hangt nu bij tijenraan

Na de geslaagde expositie in woonzorgcentrum Het Wooldhuis, is ‘Heino ten voeten uit’ nu te bewonderen bij Tijenraan aan de Zwolsestraat in Raalte.

De schildersgroep ‘Schildervrij’ uit Heino maakte de schilderijen. De expositie duurt tot en met eind november. Voor iedereen is de expositie iedere dag gratis te bekijken. Iedereen die Tijenraan de komende zes weken binnenloopt kan de prachtige en volslagen verschillende schilderijen bewonderen, die de deelnemers van Schildervrij, speciaal hebben gemaakt van plekjes en gebouwen in de voormalige gemeente Heino.

Het Reelaer, de Colckhof, Den Alerdinck, boerderijen uit deze voormalige gemeente, een schilderij van Heino uit begin 20-ste eeuw, de Katholieke en de Hervormde kerk, maar ook een stukje Lierderholthuis en fantasie schilderijen. Ieder koos zo zijn of haar onderwerp. Een beetje uit nostalgie, misschien wel uit heimwee naar de gemeente Heino (bestaande uit Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis).

Schildervrij is opgericht in 1989, door de toen 80-jarige Martin Pouw, ooit een bewoner van Het Wooldhuis. Ook van hem zijn een schilderij en pentekeningen te bewonderen. De bedoeling van Schildervrij is, dat iedereen welkom is en dat de deelnemers elkaar met raad en daad bijstaan als dat nodig is. Er is een kleine contributie in verband met de huur. Niemand is echt lid. En je komt als je wilt. Schildervrij komt op de maandagmiddag in sociaal cultureel centrum ‘de Haere’ aan de Marktstraat in Heino bij elkaar.

In het Tijenraan zijn schilderijen te bewonderen van een aantal deelnemers van Schildervrij, te weten: Marian van Zomeren, Riky Siemers, Joke van der Giessen, Annie Sinnige, Benne Solinger, Mariet Marsman, Harry Heeling, Sum Voortman, Jenneken Bax, Jennie Vunderink, Jo te Veldhuis, Janny Schuring en Betty Kreileman. Dus, als je gaat zwemmen: gewoon even kijken. En als je alleen geïnteresseerd bent, ook gewoon gaan kijken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.