geen succes voor sallandse zonnecelautos

De drie teams van het Carmel College Salland, die met hun zelf ontworpen miniatuur zonnecelauto’s mee hebben gedaan aan de finale van de Carmel Scholar Challenge op het sportcentrum van de Universiteit Twente, zijn helaas niet in de prijzen gevallen. Desondanks was het zeker een geslaagde, spannende dag met veel enthousiaste leerlingen en publiek!

De prijzen gingen in de verschillende categorieën naar: Solar Team Canisius van St.- Canisius in Almelo (creativiteit), Sunrisers van Het Augustinianum in Eindhoven (onderzoek) en Helios Gold van het Twents Carmel College in Oldenzaal (race). Helios Gold heeft ook de hoofdprijs (beste van drie categorieën opgeteld) gewonnen. Zij gaan dus naar Australië om daar het Solar Team Twente aan te moedigen.

Solar Team Twente, met studenten van Saxion Hogescholen en de Universiteit Twente, neemt vanaf 18 oktober weer deel aan de World Solar Challange. Hierbij is het de bedoeling om zo snel mogelijk een afstand van 3.000 kilometer door Australië af te leggen in een auto aangedreven door zonne-energie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.