een avondje door de ogen van maaike fans

Voor Maaike was het gisterenavond niet zo’n succesvolle avond. Dat weet iedereen inmiddels. De vele fans waren minstens net zo teleurgesteld als de popstar zelf. Eline (17) en Merle (14) uit Raalte gingen voor het eerst mee en hebben zich ondanks de teleurstelling toch erg goed vermaakt.

Drie volle bussen gingen er gisterenavond mee richting studio 22 in Hilversum. De sfeer zat er direct goed in. “Er werd volop gezongen en het was erg gezellig”, vertellen de zussen. Daar werden ook t-shirts uitgedeeld, zoals op de foto op de voorpagina van SallandCentraal te zien is. Eenmaal aangekomen was het wachtten tot het daadwerkelijke begin van de show. “Een uur van te voren waren we er al. We kregen uitleg. Uitleg? Ja, wanneer we moesten klappen, hoe lang we moesten klappen, hoe hard we moesten klappen. En wanneer we op moesten staan en weer moesten gaan zitten. Dat was wel grappig, vonden we. Die man bleef trouwens tijdens de hele show seintjes geven, direct naast de camera’s. Hij gaf aan wanneer je wat moest gaan doen.”

Enfin, over de show zelf. “We hadden wel door dat het eerste liedje niet best ging. Past ook niet bij haar”, weten de meiden. Toch vonden ze een gemiddelde 5,5 wel erg laag. “Eigenlijk kan dat niet, ze kreeg de vorige keer nog een 10 gemiddeld. Dan mag je best wat meer krediet hebben.” Maar de jury was zoals altijd hard. Het duet met Jeroen van der Boom ging beter, zagen ook Eline en Merle. “Die was gewoon weer goed. We vonden elk duet eigenlijk heel erg mooi.” En de mooiste? “Die van Tessa en Glennis Grace was prachtig. Net iets beter dan de rest.”

Toen alle acts voorbij waren kwam naar voren dat Maaike gemiddeld het laagste cijfer had. Dan denk je direct aan een eventuele sing-off, of niet? “Ja, we hebben natuurlijk wel flink gesmst, maar het was natuurlijk anders dan dat ze een 10 gemiddeld staat.” En hoe zenuwachtig was iedereen daar? “Wij waren het niet, maar we merkten wel een soort van spanning in de lucht.”

Wat er verder gebeurde weet iedereen inmiddels. Maaike moet naar de sing-off. Jammer, maar niets aan te doen. “Ondanks dat was het erg leuk. Leuke optredens, erg gezellig en we hebben natuurlijk Maaike gezien.” Maar het leukste was dat je zo dicht bij de sterren kon komen. “Voor de act moeten ze van de trap af en dan kun je ze aanraken. Maar ook na de tijd konden we nog handtekeningen scoren en met de sterren op de foto. Dat was echt geweldig!”

Dit was de eerste keer voor Eline en Merle. Komt er een herhaling? “Ja, natuurlijk. Vanavond al, bij de sing-off.” Die is gisterenavond overigens al opgenomen, na de reguliere uitzending. Vanavond komt de jury met de beoordelingen en kan er gestemd worden. Wordt het Maaike of Sherilyn die afvalt?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.