de zonnehof bakt pannenkoeken bij laurels

Leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar hebben vandaag bij Pannenkoekenrestaurant Laurel’s in Raalte zelf pannenkoeken gebakken. Deze speciale pannenkoekendag is georganiseerd door het restaurant zelf, in samenwerking met De Zonnehof uit Raalte.

De dag is bedoeld voor leerlingen uit de hoogste groepen van ZMLK-scholen. Die scholen, zoals De Zonnehof, bieden speciaal onderwijs aan voor zeer moeilijk lerende kinderen. Bij Laurel’s werden de kinderen vandaag geleerd hoe ze zelf pannenkoeken moeten bakken en de tafels moeten opdekken. Ook werd hen de fijne kneepjes van serveren, afruimen en afwassen bijgebracht.

In totaal had restauranteigenaar Laurens Kieftenbeld maar liefst twintig leerlingen over de vloer, verdeeld in twee groepen. Voor 12.30 uur waren er vijf kinderen aanwezig in de keuken en vijf in de bediening. Hetzelfde tafereel herhaalde zich na 12.30 uur. De ouders, de leerlingen en alle leraren konden komen eten in het restaurant, en deden dit dus ook.

Voor de keuken- en de bedieningsploeg was het dan ook hard werken. Na afloop van al het werk, toen ook de afwas gedaan was, konden de pannenkoekenbakkers zelf ook genieten van hun kookkunsten. Bovendien werd iedereen beloond voor de grote inspanningen met een echte ‘Pannenkoekenoorkonde’.

Zowel leerlingen als personeel van Laurel’s kijkt terug op een leuke, geslaagde en bovenal leerzame dag. Bovendien zijn de kinderen van De Zonnehof beloofd om ook volgend jaar weer een dag te komen bakken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.