chinese groep uit zwolle wint zilveren kracht

De Chinese vereniging ‘Het Zonnetje’ was vanmiddag de grote winnaar tijdens de prijsuitreiking van het Zilveren Kracht-project. Burgemeester Pieter van Veen reikte de prijzen uit in het Kulturhus in Raalte. Dat was de aangewezen plek omdat Sentrum, de Stichting Senioren Organisaties Overijssel, ook in Raalte gehuisvest is.

De prijsuitreiking verliep op ludieke wijze. In een soort van marathon werden de verschillende prijswinnaars bekend gemaakt. Burgemeester Van Veen was de gelukkige om zowel het start- als finishsschot te mogen lossen. Hij werd daarbij bijgestaan door twee leden van de mimegroep Koeloeur, Kees Koopman en Daan Utermark.

Het Zilveren Kracht-project gaat om actieve ouderen projecten, die zich inzetten voor de samenleving. Bijvoorbeeld ouderen die zelf lotgenoten opzoeken en gezamenlijk contact maken met de lokale gemeenschap, of ouderen die zelf het heft in handen nemen om een nieuwe levensweg in te slaan na het beëindigen van de arbeidscarrière.

De groep ‘Het Zonnetje’ uit Zwolle werd beloond met de belangrijkste prijs. Onder leiding van de heer Chan zet een groep Chinezen zich in voor allochtone en autochtone ouderen. Naast geweldige Chai Chi-dansen doen zij dat onder andere door bijvoorbeeld boerenkool voor elkaar te laten koken, waardoor verschillende culturen met elkaar kunnen integreren. Hierbij worden kennis en ervaring over en weer uitgedeeld. In de pauze traden

De tweede prijs ging vanmiddag naar de werkgroep Noaberschap uit Kloosterhaar. Deze club zet zich in voor de sociale samenhang in de gemeente. De mensen van het project ‘Kleine Noden’ ging met de derde prijs aan de haal, zij zetten zich inmiddels al ruim 25 jaar in voor de bevolking in Zwartsluis. De middag werd aan elkaar gepraat door Benne Solinger, die ons tevens onderstaande fotoreportage opstuurde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.