carnavalskelen worden alvast gesmeerd

De traditionele opening van het nieuwe carnavalsseizoen, dit jaar zaterdagavond 10 november, duurt nog even, maar bij de Raalter carnavalsvereniging de Stöppelkaters wordt al wekenlang hard geoefend voor de ‘Stöppelkraker van het Jaar’.

Zes nogal verschillende groepen zullen tijdens het ‘Elfde van de elfde Bal’ in residentie De Leeren Lampe dan uitmaken welk lied de opvolger wordt van ‘Loat ma kul’n, ’t leup wè lös’ van E’m Veurlaangs in 2006 en ‘Hallelujah’ van Roy Schulten in 2005. Afgelopen week werden de liedjes alvast op band gezet in studio Fraizle in Schalkhaar.

In allerlei zaaltjes en ruimtes, meestal voorzien van een biertap, is afgelopen weken geoefend door de zes deelnemers aan deze derde jaarlijkse verkiezing van het beste carnavalslied van de Stöppelburcht. Titelverdediger E’m Veurlaangs is er weer bij en krijgt concurrentie van onder meer ‘oude bekenden’ als de vriendengroep Roalte Wille en het illustere vrouwengezelschap de Jacoba’s. Nieuwkomers zijn er dit keer ook bij zoals het duo Jeroen en Mark, ‘Doar hej’t’ en het merkwaardige gezelschap SOS. Officieel staat dat voor Sociëteit Overtollige Stöppelkaters, maar dit losvaste carnavalsclubje heeft ook wel andere (bij-)namen als Stichting Oude Sokken en Samen Op Stap.

Afgelopen zaterdag moest dat gezelschap zich melden bij studio Fraizle aan de Biesterveldsweg 4 in Schalkhaar om hun lied alvast te vereeuwigen. Want winnaar of niet, alle zes liedjes komen weer op een echte Raalter carnavals-CD. Bij de opnamen bleek het gezelschap heel weinig moeite te hebben met de lage tonen (vrijdagavond was namelijk het jaarlijkse feest met alle carnavalsverenigingen in de gemeente Raalte in De Leeren Lampe bar gezellig geweest), maar des te meer met de (wat) hogere tonen. Dankzij de mensen van Fraizle was het digitale resultaat met muziek in de stijl van ‘Helmp me Rhonda’ van de Beach Boys uiteindelijk acceptabel genoeg om dat met een eerste biertje van de dag te vieren. Met dank aan muzikant Erik Langenbach (van onder andere HoeZo!) die tekende voor de muzikale ondersteuning.

SOS-woordvoerder Ben Poppe heeft er in ieder geval alle vertrouwen in: “Ik heb het gevoel dat we een echte winner hebben! Het klinkt hartstikke goed. We moesten wel even vijf minuten oefenen, er zaten namelijk ook wat backing vocals bij. Of zoiets. En ook de muziek begrepen we eerst niet zo. Net als de tekst trouwens. Voor de rest vertrouwen we op het bij SOS aanwezige talent.” Zaterdagavond 10 november vanaf 21.00 uur als ook de opvolger van Prins Wil de Eerste wordt bekendgemaakt (geruchten willen dat het een ‘de Tweede’ wordt) zal blijken of SOS dat zelfvertrouwen in een ongetwijfeld weer stampvolle residentie waar kan maken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.