witjes kan in stuttgart geen potten breken

De Nederlandse turnploeg, met de Heinose Petra Witjes in de gelederen, heeft op de WK in Stuttgart teleurstellend gepresteerd. Tijdens de kwalificaties bleven de zes turnsters gisteren steken op de zeventiende plek. Geen van hen mag door naar een finale en voor de Spelen werd slechts één startbewijs verdiend.

Wat individuele scores betreft voldeed niemand aan de norm. Lichelle Wong was op de meerkamp nog de beste met een totaal van 56,450 (ze is daarmee tweede reserve voor de finale). Verona van de Leur en Wong verspeelden met fouten op de balk een behoorlijke team-score. Trainer Esther Heijnen was er beduusd van. “Deze fouten heb ik heel de week niet gezien. Die breken je op. Ik had er meer van verwacht”, aldus Heijnen tegen een verslaggever van de NOS.

De oorspronkelijke doelstelling, een plaatsje bij de beste twaalf, was na het afhaken van Tahnee Masela en Berber van der Berg al bijgesteld. Ook een plek bij de beste vijftien landen (beloond met twee Olympische tickets) bleek echter niet haalbaar. De jonge Anne Tritten en Marrit Ewald deden hun best (Tritten was op brug met 14,300 punten de beste), maar haar score had overtroffen moeten worden door Van de Leur en Wong.

Het ene Olympische startbewijs kan door niemand op grond van de prestaties in Stuttgart worden opgeëist. Van de Leur zou er op basis van haar reputatie het meest voor in aanmerking komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.