routenetwerk door salland voor ruiters

Het gebeurt stapje bij beetje, maar in Salland ontwikkelt zich een aaneengesloten netwerk van ruiterpaden. ‘Op stap en draf door Salland’ heet het project waarbinnen dat gebeurt. Het is een initiatief van de gepassioneerde ruiters Eline Miedema, Rob Nuberg en Wim Bovendeert van Stal ’t Reelaer in Raalte.

Rondom een vijftal maneges komt een lokale route van zo’n 25 kilometer. Deze worden met elkaar verbonden met doorgaande routes, die op hun beurt met het routenetwerk op de Sallandse Heuvelrug en het Vechtdal verbonden zijn.

In de doorgaande routes worden vier paddocks gemaakt, waar het paard even veilig kan worden weggezet. Bij de paddocks zit ook een pomp met watertrog, zodat het paard kan drinken. In de route komen verder ook diverse overnachtingsmogelijkheden, waardoor meerdaagse hippische tochten door Salland mogelijk worden. In mei 2008 wordt het routenetwerk officieel geopend.

Heetenaar Dominique Doedens die de coördinatie in handen heeft: “Met de fysieke uitvoering van een deel van het project – markeren, paddocks bouwen en dergelijke – zijn we begonnen. Begin deze maand zijn de eerste twee pompen geslagen bij de paddocks in Dalmsholte en Raalte Noord. De eerste paddock is nu gebouwd bij de familie Vasse aan de Dalmsholterweg 7 in Dalmsholte, nabij landgoed Rechteren.

Binnenkort wordt gestart met het markeren van de routes ten noorden van Dalfsen, de route rond Heeten en aansluiting naar de bestaande routes op de Sallandse Heuvelrug. De overige routes worden komende winter en voorjaar uitgevoerd, zodra de laatste knelpunten zijn weggenomen. Dan zal een netwerk van meer dan driehonderd kilometer zijn gerealiseerd.”

Het project wordt uitgevoerd door Stichting Hippisch Toerisme Nederland en de coördinatie is in handen van Doedens & Partners in Heeten. Het wordt allemaal mogelijk gemaakt door financiering van de Europese Unie, Provincie Overijssel en de gemeenten Dalfsen, Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Rijssen-Holten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.