rohda boekt volkomen verdiende zege

Rohda Raalte heeft gisteren, zoals te volgen was via ons live scorebord, een knappe 1-2 overwinning geboekt op WAVV in Wageningen. Raaltenaar Wim Grondhuis zag de wedstrijd en stuurde ons het volgende verslag:

“Bij Rohda ontbraken wegens blessures de volgende spelers: Jarno Heet, Justin Zikama en uiteraard Sander Kok. Ignacio Tuhuteru was weer fit en zou een deel van de wedstrijd mee kunnen doen. Er was eveneens weer een basisplaats ingeruimd voor Tom Bloo. Het 17-jarige Rohda-talent deed waarvoor hij in de ploeg stond en speelde een goede wedstrijd. Tom Bloo is het bewijs dat een talentvolle jongere, die fysiek goed in elkaar steekt, veel aan kan. Hij is momenteel actief binnen zowel de jeugd als ook de senioren, maar het is hem totaal niet aan te zien.

Bij de opkomst van de elftallen zag je het verschil in fysiek direct al. Bij WAVV toch zeker vier ‘kerels’ die de twee meter-grens benaderen of er zelfs overheen gaan. Direct na de aftrap nam de Wageningse ploeg het initiatief. Rohda was op dat moment druk met het zoeken naar de juiste manier om deze fysiek sterke ploeg te bestrijden. Na tien tot vijftien minuten voetbal kreeg Rohda meer grip op het spel van de tegenstander, een tegenstander die vanaf dat moment veelal met zeven á acht man ‘achter de bal’ speelde. Rohda creëerde zich een paar kansjes, maar de gastheren waren zeker zo gevaarlijk. Vooral uit stilstaande situaties waarbij voortdurend de lengte werd gezocht van een paar boomlange spitsen.

Een minuut of tien voor de rust ontstond er in de zestien een schermutseling tussen Rik Keijzer en één van de spitsen van WAVV, waarna laatstgenoemde (Wim van Dijk) van de overigens goed fluitende scheidsrechter met rood het veld mocht verlaten. En weer speelde Rohda deze competitie de wedstrijd verder uit tegen een ploeg met een man minder. Een wedstrijd waarin, voor mij, Peter Marissink deze zondag uitgroeide tot één van de betere Rohda-spelers, samen met Dirk Jan Klein Velderman. Met tien man gooide WAVV er nog een tandje extra op, leunde nog meer naar achteren en het werd nog lastiger voor Rohda om de muur te slechten. Met een dubblelblanke stand werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft werd Mark Gierveld vervangen door Ignacio Tuhuteru. Met laatstgenoemde kwam er gelijk veel meer routine in de ploeg. Die tweede speelhelft was nog geen drie minuten oud of ‘Iggy’ gaf een listig, intelligent steekballetje op Onur Yürükel die direct keihard op het vijandelijk doel schoot. De keeper van WAVV pareerde dit harde schot op uitstekende wijze, maar de bal belandde (helaas voor WAVV) voor de voeten van Rik Keijzer, die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen en eveneens snoeihard de 0-1 voor Rohda liet aantekenen.

Vanaf dat moment was Rohda helemaal heer en meester en kreeg enkele goede mogelijkheden de 0-2 aan te tekenen, maar het duurde nog tot de 71e minuut voor het zover was. De weer prima spelende Jesper Harmens (hij heeft in korte tijd duidelijk zijn ‘draai’ gevonden bij Rohda) ging er over rechts als een speer vandoor en zijn voorzet werd via een verdediger van WAVV een doelpunt, 0-2.

Rohda kreeg vervolgens nog enkele goede mogelijkheden op 0-3 en 0-4, maar verzuimde deze kansen te verzilveren en toen gebeurde wat in zo’n situatie dan zo vaak gebeurt in de voetballerij. Per ongeluk, zo uit het niets, werd het in de 78e minuut van de wedstrijd 1-2. Ja, en toen ging het waarachtig nog even spoken, daar in de schaduw van de Wageningse berg. WAVV bracht nog meer lengte in de ploeg en zette nog eens aan voor de eindspurt. Het mocht niet baten. Rohda hield stand en boekte de tweede, volkomen verdiende, overwinning in dit nog prille seizoen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.