op een olifant door het zuiden van india

En daar kregen wij weer een mail vanuit Inda, van onze India-gangers Ellen Marsch en Yvette van de Riet. De twee maken het nog altijd goed en vermaken zich, gezien de leuke verslagen, ook prima.

“Hallo allemaal! Aangezien de kids op school examens hebben, zijn wij lekker een weekje het zuiden van India ingetrokken, ofwel de staten Tamil, Nadu en Kerala. Dit was onze eerste reiservaring in India en een hele goede! Eerst zijn we naar Madurai gereisd. Hier hebben we een hele grote tempel bezocht, waarvan ik foto’s heb meegestuurd. Madurai wordt ook wel ‘Tempelcity’ genoemd vanwege zijn vele en vooral indrukwekkende tempels. Wij hebben alleen de grootste, de Meenishka tempel, bezocht.”

“Vervolgens ging onze reis door naar Kerala, naar het plaatsje Kumili. Hier hebben we twee nachten doorgebracht en hebben het ‘National Park’ daar bezocht. Normaal gesproken kun je daar wilde olifanten zien en als je echt geluk hebt ook wilde tijgers, maar het was zo mistig dat we maar ongeveer zes meter voor ons uit konden kijken… Dit was wel jammer, maar daarom zijn we de volgende dag maar op een olifant gaan zitten. Het weer was toen ook echt mooi, dus dat maakte het dubbel en dwars goed!”

“Diezelfde middag zijn we doorgereisd naar Kanykumari, het meest zuidelijke puntje van India. Hier komen drie oceanen bij elkaar: de Indische Oceaan, de Arabische Oceaan en de Bay of Bengal. De zonsopgang en de zonsopgang zijn hier heel mooi, maar ook hier waren eigenlijk te veel wolken. ’s Avonds hebben we wel op het strand gezien hoe het hele dorp uitrukte om de ‘Ganesha’s terug te geven aan de aarde’. Zoals ik al eerder vertelde was het hier vorige week Ganesha Day, de dag waarop de God vereerd wordt. Na een aantal dagen geven ze de God, althans het beeld hiervan, terug aan de aarde door het beeld in zee te leggen. Dit was heel indrukwekkend en echt typisch iets voor India.”

“Nu zijn we weer terug bij het guesthouse, waar het weer lekker warm is. Deze week gaan we de kinderen, die niet naar huis zijn voor vakantie, meenemen naar het zwembed en naar de bioscoop. Ook gaan we nog andere leuke dingen doen, daarover later meer. Omdat het voor mij heel veel tijd kost om de foto’s via de mail te versturen, heb ik een staging2.mijnalbum.nl aangemaakt. De mooiste foto’s stuur ik natuurlijk nog via de mail op, maar voor de rest kunnen jullie kijken op de site met als inlognaam marschellen@hotmail.com en als wachtwoord elleninindia.”

Liefs!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.