kraaksters wonen heel fatsoenlijk in spinhuis

Nikkie Claasen en haar huisgenote houden 22 september een open dag. Vooruitlopend waren we nieuwsgierig waarom ze het Spinhuis aan de BK-straat in Raalte hebben gekraakt.

Nikkie Claasen: “Waarom kraken wij? Eigenlijk hebben we dit pand gekraakt omdat het behoorlijk verwaardeloosd is in de tijd dat het leeg stond. Nu wij er wonen is dat opgehouden. Tegelijkertijd heeft het te maken met uit huis gaan.” Kun je er dan wel een beetje fatsoenlijk wonen? “Het is voor ons doen hartstikke fatsoenlijk wonen. We hebben hier elektra, water en sinds vorige week ook gas. Kunnen we ook lekker warm douchen. En natuurlijk hebben we er tien kamers, die we uiteraard niet allemaal gebruiken met z’n tweeën.”

En als de woningbouwverenging aan de slag wil voor renovatie? “We hebben dus aangegeven dat we vrijwillig eruit gaan, zodra de sloopvergunning binnen is en er nog twee weken te gaan zijn voor de sloop. Dit vinden we niet meer dan normaal. Wat we dan doen? Ach… dat zien we dan wel weer. Misschien kijken naar anti-kraak (dan bewoon je in overleg met de eigenaar een leegstand pand, juist om te voorkomen dat het gekraakt wordt, red.) of gaan we terug naar het moederlijk nest. Want thuis zit het nog allemaal helemaal goed.”

En toen kregen we ook al vast een paar foto’s. Die zijn niet allemaal kraakhelder. “Maar je moet maar denken, daar zijn we krakers voor.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.